Bodemlussen en heiwerk gestart

door jul 15, 2020LAATSTE NIEUWS, NIEUWS0 Reacties

Inmiddels zijn de werkzaamheden voor de realisatie van de woningen op Landgoed de Eendragt aangevangen. Thuis in Bouwen heeft in samenwerking met The FCTR-E voor de eerste 11 woningen in fase 1 van het project de zogenaamde bodemlussen aangebracht. Deze bodemlussen maken onderdeel uit van de toe te passen bodemenergie voor de woningen.

Bodemenergie

Bodemenergie is het gebruiken van de bodem om warmte en koude aan te onttrekken en in op te slaan. Er wordt gesproken van bodemenergie tot een maximale diepte van 500 meter. Een warmtepomp waardeert de warmte uit de bodem op tot een voor gebouwen bruikbaar niveau. Voor individuele gebouwen kan dat met een zogenoemde bodemlus; voor grote gebouwen of clusters van gebouwen kan dit met een warmte-koudeopslag(WKO)-systeem. De warmte die in de winter gebruikt wordt, moet in de zomer weer worden aangevuld. Dit kan door gebouwen in de zomer te koelen, en door actief warmte in de bodem te brengen.

Bodemenergie is gebruikmaken van de bodem om warmte en koude aan te onttrekken en in op te slaan. Bodemenergiesystemen (BES) hebben een boordiepte van maximaal 500 meter beneden maaiveld. Dieper dan 500 meter spreken we van geothermie.
De warmte uit de bodem wordt als bron gebruikt voor een warmtepomp. De warmtepomp verwarmt het gebouw. Met bodemenergie wordt energie uit gebouwen gerecycled. Die energie kun je aanvullen met andere natuurlijke bronnen, zoals omgevingswarmte, zonnewarmte, aquathermie, etc. Zomerwarmte en winterkoude worden bij bodemenergie voor een seizoen opgeslagen in de bodem.
De meest voorkomende toepassingen van bodemenergie zijn een gesloten bodemwarmtewisselaar (bodemlus) en een open systeem van warmte-koude opslag (WKO).

De bodemlus bestaat uit een dikwandige kunststof (PE)-slang, waardoor water of water met bioglycol (ook wel brine) wordt gepompt. Het water neemt de warmte van de bodem op en geeft deze door aan de warmtepomp. De warmtepomp verhoogt de temperatuur, zodat deze geschikt is om een woning of gebouw te verwarmen. Het systeem van bodemwarmtewisselaar en warmtepomp noem je ook wel een gesloten bodemenergiesysteem (GBES).

Heiwerk

De aanleg van de bodemlussen is inmiddels afgerond en nu is Thuis in Bouwen gestart met het heiwerk.
De eerste palen zijn reeds op maandag 13 juli geslagen en met goed gevolg. Onderstaand een korte video met daarin zowel een impressie van het heiwerk alsook de aanleg van de bodemlussen.

 

Verkoop woningen

Mocht dit bericht uw interesse hebben gewekt naar wat er mogelijk nog te koop staat in het plan kijk dan eens op de projectwebsite. Naast het aanbod staat daar meer informatie over het plan zelf alsook over de te realiseren woningen.
Mocht u toch direct meer vragen hebben neem dan gerust contact op met één van de verkopende makelaars van dit project.

Hulstkamp Makelaars International Real Estate
Kralingse Plaslaan 98
3061 DG Rotterdam
info@hulstkampgroep.nl

Perdijk ERA Makelaardij
Dorpsstraat 146
2761 AH Zevenhuizen ZH
info@perdijkmakelaardij.nl

Brockhoff Nieuwbouw
Keizer Karelweg 223
1181 RC Amstelveen
nieuwbouw@brockhoff.nl

Brochure

De brochure digitaal in zien? Zie onderstaande afbeelding. Klik op ‘full screen’ en u kunt achter de pc of op de tablet in uw luie stoel de brochure bekijken.
Mocht de afbeelding niet zichtbaar zijn dan kunt u ook middels de bijgevoegde link bij het betreffende item komen. Klik op of kopieer de link in uw webbrowser – http://bouwn.org/media/LDE/VERKOOPBROCHURE_LANDGOED_DE_EENDRAGT.html

meer weten over BouwN?

Wij willen graag contact met u en hopelijk u ook met ons. Als u onderstaand formulier invult zorgen wij voor een gepaste reactie.

14 + 13 =

Pin It on Pinterest

Share This