EENDRAGTSPOLDER UNIEKE WOONLOCATIE

door jun 24, 2018PROJECTEN0 Reacties

Eendragtspolder is een project ontstaan vanuit de zogenaamde Ruimte-voor-Ruimte regeling. In 2010 heeft de gemeente Zuidplas vastgelegd aan welke voorwaarden deze ontwikkeling diende te voldoen. Naar meerdere pogingen door andere ontwikkelende partijen is BouwN in 2015 gestart met de verkenning van deze locatie. Al snel heeft BouwN Timpaan uit Rijsenhout als ontwikkelende partner bij dit project betrokken.

Proces

Na circa drie jaar intensief werken aan dit project is inmiddels de anterieure overeenkomst door het college goedgekeurd en zal in de maand juni door de partijen worden ondertekend. Daarnaast wordt er volop gewerkt aan de stedenbouwkundige en landschappelijke uitwerking van het plan, alsook de architectuur. Al deze zaken zijn de basis voor het bestemmingsplan welke wordt getracht week 30 2018 in te kunnen dienen ter procedure.
Voor of direct na het zomerreces zullen ook de eerste pré-sale uitingen plaats gaan vinden. Hierbij moet worden gedacht aan een eerste website en borden op de locatie.

Architectuur

De geheel vrijstaande woningen worden ontwerpen in een modern landelijke stijl met woonoppervlakten startend vanaf 200m2. Zij zullen op kavels worden geplaatst met oppervlakten vanaf 890m2 oplopend tot meer dan 1.700m2.
Alle woningen zijn familie van elkaar waardoor er homogeniteit onstaat maar door gebruik van verschillende materialen, kleuren en positioneringen juist ook weer diversiteit.
Binnenkort dus meer informatie over de woningen, de kavels en de locatie in het algemeen. Bezoek onze website en die van Timpaan regelmatig of schrijf u in voor onze nieuwsbrief – inschrijven

De woningen worden ontwikkeld op een unieke locatie midden in het recreatiegebied Eendragtspolder. De huidige glastuinbouw op de locatie en daaromheen zal grotendeels worden verwijderd. Hierdoor ontstaan nieuwe doorzichten en een verbinding met het gehele recreatiegebied. De te realiseren woningbouw zal complementair zijn aan dit gebied waarbij het materiaal gebruik zal refereren aan de materialen in het gebied. Een uniek stukje woonbeleving in een natuur- en recreatiegebied in de achtertuin van Rotterdam. Meer informatie over de Eendragtspolder – http://www.eendragtspolder.nl/
Meer informatie over dit project volgt spoedig.

meer weten over BouwN?

Wij willen graag contact met u en hopelijk u ook met ons. Als u onderstaand formulier invult zorgen wij voor een gepaste reactie.

12 + 8 =

Pin It on Pinterest

Share This