Achter ons project (Timpaan & BouwN) in de Eendragtspolder (Zevenhuizen) is in 2012 een roeibaan gerealiseerd. De Willem-Alexander Baan ligt op ongeveer het laagste punt van Nederland. Het gebied rondom de baan is ontstaan als waterberging voor extreme regenval. Vier miljoen extra kubieke meters water kunnen er worden opgevangen. De Nederlandse, en speciaal de Rotterdamse, roeisport heeft er veel plezier van, omdat in dit gebied, genoemd de Eendragtspolder, de state-of-the-art Willem-Alexander Baan is aangelegd.

De baan voldoet aan de allerhoogste eisen voor het internationale roeien, zoals Olympische Spelen en wereld kampioenschappen.
Er worden dan ook regelmatig roei evenementen georganiseerd. Voor 2019 staat dan ook een wereldbekertoernooi op het programma. Dit staat gepland voor 12 tot 14 juli 2019.

Een mooie gelegenheid om ook eens te komen kijken naar de locatie waar wij ons project willen realiseren in combinatie met het kijken naar de roeisport. Bij de opzet van de wijk is goed gekeken naar de verbindingen met de roeibaan, het recreatiegebied en de omliggende natuur en het water. Diverse elementen hiervan komen dan ook terug in de ontwikkeling van de nieuwe woonwijk.

Wilt u meer informatie over de ontwikkeling van de woonwijk neem gerust contact op of lees meer in een eerder nieuwsbericht. Voor meer informatie over het roei-evenement verwijzen wij u graag naar de website van de Willem-Alexander baan.
Voor wat leuke videobeelden verwijzen wij naar de door omroep West gemaakte rapportage ‘van der kaart‘ (vanaf 17.53 min.)

Nieuwsbrief

Word lid van onze mailinglijst om het laatste nieuws en updates van BouwN te ontvangen.

De inschrijving is succesvol voltooid!