Gemeente Zuidplas, Timpaan en BouwN hebben vandaag de anterieure overeenkomst ondertekend voor de locatie Eendragtspolder. Deze officiële handeling werd verricht door de wethouder Jan Hordijk en Ingeborg de Jong, directeur van ontwikkelpartner Timpaan.

Deze overeenkomst is een grote stap richting de realisatie van het project. De ontwikkellocatie in de Eendragtspolder is ontstaan vanuit een Ruimte-voor-Ruimte regeling. De huidige kassen worden uit het gebied verwijderd en daarvoor in de plaats worden 36 woningen teruggeplaatst. Een fractie van wat het huidige glasoppervlak van de kassen wordt dus straks ingevuld door woningen. Hiermee wordt de polder nog groener en zullen diverse nieuwe zichtlijnen ontstaan in en rondom dit gebied.

Er is hard door de partijen gewerkt aan deze overeenkomst en zij zijn dan ook allen verheugd dat dit document nu bezegeld is met de benodigde handtekeningen en parafen.

Vervolg is nu het bestemmingsplan gereed maken om ter inzage te leggen.

Overige aanwezigen tijdens de ondertekening waren Arjen de Vries, Mirko Buining (beiden namens gemeente Zuidplas), Vincent Bertram (Timpaan), John Blonk, Remco Ooijen (beiden namens BouwN).

 

Nieuwsbrief

Word lid van onze mailinglijst om het laatste nieuws en updates van BouwN te ontvangen.

De inschrijving is succesvol voltooid!